Rendes kézzel írt egyéni dedikálás a neten keresztül!
Rendes kézzel írt egyéni dedikálás a neten keresztül!

Frissítés: több mint kétszáz kötetet dedikáltam ebből az alkalomból. Nagyon köszönöm mindenkinek.

Karácsonyig bárkinek, aki kéri, örömmel aláírom neten keresztül a Máglya, A fehér király, az Oroszlánkórus vagy akár A pusztítás könyve e-book változatát, sőt, ha kell, még az igazit  is.

Hogyan csinálom?

Egy régi jó thinkpad tabletem van, aminek a képernyőjére lehet tollal írni, tehát fogom a belső címlap képét, névreszollón dedikálom, mintha igazi könyv volna, és elküldöm emailen a pdf-file-t, ami így létrejött.

Mire jó ez?

E-book esetében oda lehet tenni a könyv fájl mellé, ott lesz az olvasón a kézzel írt dedikáció, majdnem, mintha papír könyv volna.

Rendes papírkönyvnél pedig a pdf-et ki lehet nyomtatni és rá lehet ragasztani a könyvpéldány belső címlapjára. (Külföldi ismerőseim/olvasóim kérésére többször csináltam már ilyet, többnyire olyankor, amikor ajándékba akarták adni a könyvet valakinek, aztán tavaly Karácsony előtt mindenki számára meghirdettem, és többszáz könyvet dedikáltam a neten keresztül.)

Tudom, hogy nem egészen ugyanaz, mint személyesen találkozni egy felolvasás vagy beszélgetés után, de a tavalyi év tapasztalati azt mutatják, hogy mégiscsak egészen olyan az élmény mint egy igazi dedikálás, rég nem látott barátok és ismerősök bukkannak fel, és még pár szót beszélgetni is lehet emailen keresztül azzal, aki éppen akar.

Aki tehát szeretne tőlem így online  dedikálást kérni, az küldjön nekem egy emailt a

dragoman.gy(kukac)gmail.com

címre, a subject ha lehet legyen az, hogy dedikálás,
a levél szövegébe pedig írja be, hogy melyik könyvem szeretné, és azt is, hogy kinek szóljon az ajánlás.

Igyekszem minél előbb küldeni.

Köszönöm!

 

További kérdések és válaszok:

Hogy jutott eszébe ez az egész?

Egy berlini barátom akarta valakinek ajándékba adni születésnapjára A fehér királyt. A saját példányát akarta nekiadni, a születésnap másnap volt, sietni kellett, ezért megkért, hogy küldjek egy szkennelt dedikációt, Akkor jutott eszembe, hogy írhatnék közvetlenül a pdf-ra  gyorsabb, egyszerűbb és személyesebb. Kinyomtatta, beragasztotta, a módszer működött, sőt bevált, mindenki nagyon örült.

Miért csak karácsonyig tart  ez dedikálás?

Tavaly is így csináltam és nagyon bevált, máskor nem mindig érek rá, mert elég sok munka, senkinek se jó, ha napokat kell rá várni, jobb tehát ha nem folyamatosan, hanem csak néha, kampányszerűen csinálom. És egy igazi dedikáloson se ül ott a végtelenségig az ember.

Kér-e számlát vagy valami bizonyítékot arról, hogy valóban megvették a könyvét?

Nem, mert hiszek az őszinte jósszándékban. Volt már, aki bevallotta, hogy letöltötte és pénzt akart küldeni, erre azt válaszoltam, hogy én nem árulhatom a kiadóm háta mögött a könyvem, ha furdalja a lelkiismeret, vegye meg ajándékba a könyvem valakinek akit szeret, azzal mindenki jól jár.

Nem gondolja-e, hogy ezzel elszemélytelenedik az iró-olvasó közti kapcsolat?

Nem, mert szerintem ez egy jó játék, és ettől függetlenül mindig van lehetőség a személyes találkozásra, és a földrajzi korlátok miatt sok olvasómmal nem is igen találkozhatnék máshogyan.

Hány könyvet dedikált így tavaly?

Több százat, és nagyon jó érzés volt tudni, hogy a neten keresztül Texsastól Dániáig mindenhova elér a kezem.