Egy londoni moziterem. Hogy itt mit láttam, azt nem mondhatom el...
Egy londoni moziterem. Hogy itt mit láttam, azt nem mondhatom el…

Filmes újságíró korom óta tudom, hogy a filmek körül mindig nagy a titkolózás. A fehér király megfilmesítése kapcsán ezt belülről is átélhettem. Hosszú folyamat, évek óta zajlik két éve már élesben, de most már végre beszélhetek is róla egy keveset. Igen, a hír igaz, úgy tűnik, hogy valóban film lesz A fehér királyból.

Amit már elmondhatok:

A filmet Alex Helfrecht, Jörg Tittel és Philip Munger cége, a londoni és new-yorki székhelyű Oiffy LLP csinálja.

A rendező és a forgatókönyvet jegyző  Alex Helfrecht korábban kisfilmeket és darabokat rendezett, legutóbb Hemingway Fiesta – a nap is felkel című regényét vitte szinpadra a west-enden. Ez lesz az első egész estés játékfilmje. Együtt dolgozik férjével a videojátékok és képregények világában otthonos Jörg Tittellel, aki a látványért felelős.

A női főszerepre, Dzsata anyjának szerepére, a holland színésznőt, – Carice Van Houten-t sikerült megnyerni (Fekete Könyv, Valkűr, Trónok Harca).

Robert Salerno (21 gramm, beszélnünk kell Kevinről, Egyedülálló férfi, Végzetes hazugságok) lesz a film egyik producere.

Az effekteket a Chimney Group készít majd (Engedj Be, Suszter szabó, baka kém.)

Más nagy nevek is vannak, de ezekről egyelőre semmit sem mondhatok. Szeptember 17.-én Londonban jártam, és nagyon meggyőző dolgokat mutattak ott nekem, többek között a film látványvilágáról..

Angliában terveznek forgatni, 2015 nyarán.

Ha bulváros címet akarnék adni, akkor a Trónok harca kapcsolat miatt akár azt is mondhatnám, hogy lehet, a végén még A fehér király felül a Vastrónra.