Egy kistányérra pont elfér két darab.
Egy kistányérra pont elfér két darab.

Amikor úgy ébredsz, hogy magad se vagy biztos benne, hogy felébredtél egyáltalán, bódultan, összetörve kóvályogsz a kávéfőző felé és elképzelni se tudod, hogy miként fogsz egyáltalán létezni aznap, nemhogy írni, vagy bármi értelmeset és kreatívat létrehozni, akkor kell bevetni a titkos fegyvert, a forró törölközőt.
Ötperces kis rituálé ez, amitől nagyságrendekkel lesz jobb a napod, kitisztul a fejed, és visszakerülsz az élők birodalmába.
Kell hozzá két minél bolyhosabb, lehetőleg fehér, zsebkendő méretű törülköző, egy tányér és egy mikró.
A törülközőket a jéghideg csap alatt bevizezem, kettőbe, négybe, nyolcba hajtom őket, amíg szép téglalapokat kapok, akkor egy csavarintással kinyomom belőlük a vizet, aztán szépen egymás mellé teszem a kettőt egy tányérra, és két percre bekerülnek a mikróba.
Ettől tűz forrók lesznek, szépen odaviszem őket a fotelemhez vagy a kanapához, sőt még az is megesik, hogy egyenesen visszafekszem velük az ágyba, lényeg, hogy kényelmesen hátra tudjak dőlni, és akkor megfogom és kibontom az elsőt, ha túl forró volna, legyezek vele egy kicsit, attól lehűl, aztán gyorsan az arcomra terítem és vagy fél percig csak fekszem és élvezem az arcomba hatoló nedves forróságot. Amikor langyosra hűl, átdörzsölöm vele az arcom, aztán jöhet a második kőr, az összehatott törülköző ugyanis jól megtartja a mikró melegét, még a második is pont kellően forró lesz.
Ezek után lehet menni borotválkozni vagy jöhet a nappali krém.
Végső esetben, amikor nagyon dolgozom, és úgy érzem, hogy ezt már nem lehet bírni, napközben is be szoktam vetni, nekem nagyon bevált.
Pro-tipp: ébreszd ezzel és egy csésze kávéval a kedvesed, neki is egészen más lesz a napja.