Elfelejtettem lemosni a vért a telefonkagylóról, pedig direkt mondtam hangosan is magamnak, hogy a vért feltétlenül le kell mosni a telefonkagylóról, nincs olyan isten, hogy rajta hagyjam, de csak órákkal később jutott eszembe, szerencsére nem telefonáltam közben, csak akkor egyszer. mikor összevéreztem, mert még rágondolni is rossz lett volna, hogy mi lett volna, ha, mondjuk, többször telefonálok, aztán meggondolatlanul kézmosás nélkül adom vissza Gábor fiamnak a cumit. Hát igen, a higiénia nagyon sérülékeny dolog, a világ az entrópia felé törekszik, a vér rá akar száradni a telefonkagylóra, a kosz be akar kerülni a kisbabák ágyába, a por elő akar jönni a szőnyeg alól.
Az igazi kérdés persze nem az, hogy lemostam-e, hanem, az, hogy hogy került oda. Meg hogy kinek a vére. Meg hogy ki ontotta. Olyat még hallottam, hogy mobilelfont bokszer helyett használtak, öklöt rászorítva a súlyos nikkel akkura ütöttek, hadd törjön, aminek törni kell, de a vezetékes telefon ilyesmire nemigen alkalmas, nem elég sűrű egy rendes ütéshez, legfeljebb csak a zsinórral lehetne fojtogatni, attól meg vér nem ömlik.
Jól van, elég az elméleti fejtegetésből, elő a tényekkel, nem volt itt semmi bűncselekmény kérem, semmilyen erőszakos vagy törvénybe ütköző eseményre nem került sor, csupán állampolgári jogommal élve hátszínt szeleteltem, és attól lett, attól került a vér oda, oda a telefonkagylóra, igen, mondom, hogy az nem embervér, hanem egyszerű marhavér, egy sima laborvizsgálat azonnal kimutatja, igen.
Na, ebből mindenki kitalálhatja, hogy mi volt az ebéd.
Az antibakteriális szappan csak akkor fejti ki maradéktalanul a hatását, ha legalább fél percig rajta hagyjuk a mosni kívánt tárgyon. Jól van, mondtam, mérem az időt, felvertem a szappanhabot, rányomtam a telefonkagylóra, igen, de a kagyló nagyon recés, és féltem, hogy a szappanos lé valahogy befolyik a telefon belsejébe és zárlatot okoz. Nem vártam meg a szikrákat, gyorsan lemostam a habot, olyan hevesen dörzsöltem le róla, hogy levertem az asztalról a stoppert, az meg úgy maradt, huszonhét másodpercen.
A helyzet reménytelen.
Az a baj, hogy a vért csak vérrel lehet lemosni.