Hosszú idő óta végre lehetett dolgozni délelőtt, és nagyon ideje volt már, mert öt novellám is van félbehagyva, és ezeket be kell fejezni minél előbb, mert akkor már jóval túl leszek a ciklus derekán, és látni fogom ennek a könyvnek is a végét, mert bizony jó lenne őszre túl lenni rajta, a szöveg lendülete nem tűrni a halogatást.
Hívott a kiadó, hogy holnap mégiscsak kapok a hétvégére egy utolsó korrektúrát, tehát papíron és nemcsak pauszon nézhetem át még egyszer, utoljára a szöveget, aztán kedden megy a nyomdába, és ahogy édesapám mondaná, egy ifjúkori nőismerősét idézve, szervusz világ. (A teljes mondat egyébként így hangzik: „Megyek, fogat, pinát mosok, aztán szervusz világ”)
Az animációhoz, amit a könyvem borítójából csináltam, sikerült zenét is találni, hét másodperc, hegedű, jó baljós, akárcsak a borító, most már csak az a kérdés, hogy mit csinálok ezzel a nagyszerű multimediális alkotással, fel kéne valahogy tenni a netre, de ehhez persze lehet, hogy lusta leszek. Vagy szét kéne küldeni barátaim és ismerőseim között, mégiscsak jobb ilyet kapni, mint klez vírust.
Tegnap egyszerűen elfelejtettem megnézni a bajnokok ligája döntőjét, mintha nem is lett volna, úgy, ez hihetetlen amatőr baklövés, nem baj, majd a foci VB-t jól végignézem azért is, fel is írom a naptárba előre a fontosabb találkozók idejét. Csak azt tudnám, hogy kinek fogok szurkolni, mert ezt nem lehet előre eldönteni, vagyis el lehet, de nem érdemes, mert aztán az ember azon kapja magát, hogy a feltételezett ellenfélnek szurkol, az meg gól esetén elég keményen skizofrén elmeállapotot eredményez, ami sokat elvesz a meccs élvezetéből. Gyorsan meg is néztem a csoportbeosztást, de hát így, név alapján nem tudok dönteni, Paraguay, Portugália, csak P betűs lehet, nem, akkor közhelyesen az angoloknak, nem, azok mindig elvérzenek, hát, majd kiderül.
Reggel, az ágyból frissen kikelve, meztelenül kukkereztem a Sportcsarnokot, mert nagyon világított valami a tetején, és Anna mondta, hogy tényleg olyan vagyok így, lelkesen látcsövezve, mint egy perverz. Hát igen.