Akkor most gyakorlatilag megszegem a mára hirdetett Matáv bojkottot, amit pedig egész eddig sikeresen betartottam, bár erős kétségeim vannak a hatékonysága vagy az értelme felől. Azt viszont nem tudom, mi lesz, ha megszűnik a százötven forintos kedvezmény, mert itt se kábel, se ASDL, na, egy pillanatra felálltam, mert Anna a csigatévén nézi a Lesz ez még így se című halhatatlan opuszt Jack Nicholsonnal, és én meglehetősen szeretem ezt a filmet, úgyhogy muszáj volt belenézni, már csak azért is, mert látni akartam, hogy hogy szinkronizálták a „Simon the fag” kitételt, és örömmel halottam, hogy úgy: „Simon, a buzi”. Másik igen remek írós film a The Wonder Boys – Pokoli hétvége, ebből egy idézhető mondat: „A kis pöcs befejezte a regényét”.
Gábor fiam közben végre elaludt, halleluja, igazán ideje volt, de most tényleg feltett kézzel, babákra jellemezően édesen alszik, alig bírja az ember megállni, hogy fel ne kapja, és össze ne csókolja, akkor viszont azonnal felébred, úgyhogy bármennyire jó lenne is ilyesmit tenni, célszerűnek mégsem célszerű.
Megkaptam a végső korrektúrát, majdnem egészen, csak az utolsó nyolcvan oldal hiányzik még belőle, nagyon örülök, amennyire látom, a szerkesztő, Ruttkay Helga, észrevette az összes helyesírási és vesszőhibát, amit csak észrevehetett. Azért a holnap meg holnapután az olvasásra fog rámenni, nem baj, egy darabig többé csak nem kell majd elolvasni, mert kicsit tényleg belefáradtam már ebbe a szövegbe, annyiszor láttam.
A lépcsőházunkat a felújítás ürügye alatt szétverő munkacsoport neve Droid Bt. de ahogy láttam, nem robotokkal, hanem hagyományos kalapácsos emberekkel dolgoztatnak. Én egyébként már fiatalon megtanultam tisztelni a kőtörő kalapács erejét, mikor tízévesen láthattam, ahogy Kertész bácsi, az öreg baptista kőműves, egy hatalmas pöröllyel tíz perc alatt úgy szétverte panellakásunk konyháját, hogy ihaj, nekem meg éppen gipszben volt a lábam, úgyhogy ott botorkálhattam le és fel a romokon, és nézhetem a falak belsejét. A Droid Bt. sajnos nem ígér gyors munkát, én pedig nagyon rühelleném, ha egész nyáron itt kevernék a maltert az ablakom alatt. Mert vacak érzés, mikor az ember izzadt testére rátapad az a viszketős kőpor.