(Füstbomba)
Három apróra vágott pingponglabdát fel kell oldani egy fél üveg acetonban, aztán hozzá kell keverni egy fél pohár szukot, de csak a zöld színű jó, aztán annyi fűrészport kell belekeverni, hogy jól összesűrűsödjön, aztán bele kell önteni három doboznyi gyufafejet, aztán kell belőle gyúrni egy hengert, és be kell csavarni újságpapírba, az újságpapír végét meg kell gyújtani, és utána futás. Biciklibelső darabokat is lehet belekeverni, mert attól a füst még feketébb lesz, csak arra kell vigyázni, hogy vágd azt is jó apró darabokra.
(Lép)
Az optikában lehet kapni üvegre való cumit. Van sötétbarna és világosbarna, lépnek csak a sötétbarna jó. Ebből kell felfőzni minél többet minél kevesebb vízben, amíg jó büdös nem lesz, akkor hozzá kell még keverni egy kanál kristálycukrot és egy tubus fogkrémet, aztán meg kell várni, amíg langyos lesz, akkor kell felkenni a fára, ha nagyon hideg, akkor is ragad, de akkor már nem lehet rendesen kenni.
(Puskapor)
Puskaport csinálni nehéz, nagyon sokáig tart, és nagyon veszélyes. Úgy kell, hogy egy fekete kátránypapírra kell pisilni minden nap, reggel is és este is, legalább három hétig, és utána mindig meg kell szárítani a napon, és három hét után le kell kaparni róla a kátrányt és össze kell keverni ugyanannyi reszelt mosószappannal és porrá tört széntablettával.

Mondanom se kell, ezeket a recepteket jobb nem kipróbálni. Amúgy ez a Rosszaságok ciklus második darabja. Egy-szuszra olvasható kis szövegek ezek, pillanatképek egy vad gyerekkorból. A Népszabadság karácsonyi számában közöltem őket, pár évvel ezelőtt.